مدیر پایش مرجعیت بینالمللی دانشگاه صنعتیشریف با بیان اینکه مرحوم روستاآزاد به اقدامات فراوانی دست زده است، اظهار کرد: توسعه روابط صنعت و دانشگاه از آثار ارزشمند مرحوم روستاآزاد است. ایشان نه تنها در حوزه آموزش بلکه در حوزه پژوهش بسیار فعالیتهای اثربخشی از خود به ارمغان گذاشتند.
عباس ابراهیمی در گفتوگو با دبیرخانه جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد، با بیان اینکه تربیت نیروی انسانی شامل 3 مرحله میشود، اظهار کرد: تربیت نیروی انسانی شامل سه مرحله «کشف استعداد»، «هدایت» و «راهنمایی» میشود. بررسی کارنامه کاری مرحوم روستاآزاد بیانگر این است که ایشان در هر کدام از مراحل تربیت نیروی انسانی به خوبی و به درستی فعالیت کرده است.
وی ادامه داد: مرحوم روستاآزاد توانسته است نیروی انسانی قدرتمندی برای کشور و دانشگاه تربیتکند که هر کدام از آنها توانستهاند آثار خیر و مفیدی ایجاد کنند.
عضو هیاتعلمی دانشگاه صنعتیشریف با اشاره به روابط صنعت و دانشگاه خاطرنشان کرد: توسعه روابط صنعت و دانشگاه از دیگر آثار ارزشمند مرحوم روستاآزاد است. ایشان نه تنها در حوزه آموزش بلکه در حوزه پژوهش بسیار فعالیتهای اثربخشی از خود به ارمغان گذاشته است. او معتقد بود که آموزش باید ناظر به کارآمدی باشد و پژوهش میبایست ناظر به مسائل و دغدغههای موجود در کشور باشد.
ابراهیمی ادامه داد: هنگامی که مرحوم روستاآزاد، سکان هدایت دانشگاه صنعتی شریف را در دست داشت، تعداد اساتیدی که در حوزه صنعت فعالیت میکردند از ۳۰ نفر به ۱۵۰ نفر افزایش یافت. حدود یک سوم اساتید با مسائل صنعتی درگیر شده بودند اما با این حال، دکتر روستا آزاد دغدغه داشتند تا دو سوم باقیمانده را نیز با صنعت درگیر کنند.
وی با اشاره به قوانین مرحوم روستاآزاد گفت: او مقرراتی را برای فعالیتهای صنعتی اساتید وضع کرد؛ به نحوی که فعالیتهای صنعتی اساتید، معادل تولید و ارائه مقاله درنظر گرفته شود. شاید بسیاری از افرادی که در دانشگاه حضور داشتند، انجام فعالیتهای صنعتی را شایسته نمیدانستند. اگرچه چنین دیدگاهی وجود داشت اما مرحوم روستاآزاد نسبت به این مسئله سدشکنی کرد.
این استاد دانشگاه درباره مجتمع فناوری دانشگاه صنعتیشریف گفت: مجتمع فناوری شریف، یکی دیگر از آثار مرحوم روستاآزا در زمینه ارتباط با صنعت است که به نام ایشان مزین است. مجتمع فناوری دانشگاه صنعتی شریف، ویترین فناوری این دانشگاه است و تیمهایی که ناظر به حل مشکلات صنعت و حکمرانی کشور و برای حل این مسائل گام برمیدارند در این مجتمع حضور دارند. مجتمع فناوری دانشگاه شریف در زمان مسئولیت مرحوم روستاآزاد تاسیس شد و بسیاری از آن به عنوان نگین دانشگاه یاد میکنند.
گفتنی است معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری با مشارکت اندیشکده حکمرانی شریف جایزهای به نام روستاآزاد را در حوزه فناوری و حکمرانی تاسیس کرده است.
این رویداد، جایزهای برای ارتقای کیفیت حکمرانی ایرانی در تقاطع حکمرانی با فناوری، فرهنگ، دیپلماسی و نوآوری است. اهداف این جایزه شامل زمینهسازی و مشارکت در ارتقای کیفیت حکمرانی از طریق ریلگذاری و جهتدهی به فعالیتهای دانشگاهیان، مراکز تحقیقاتی، شرکتهای دانشبنیان، موسسات فرهنگی و رسانهای، فعالان بینالمللی، مراکز سیاستپژوهی و اندیشکدههای کشور، تشویق و برجستهسازی آثار و فعالیتهای فناورانه، نوآورانه، فرهنگی و رسانهای و دیپلماتیک مرتبط با حکمرانی و همچنین تجلیل و مرجعیتسازی از افراد و موسسات فعال در فناوریهای حکمرانی، نوآوریهای سیاستی، فرهنگسازی حکمرانی و دیپلماسی نخبگانی است.
جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد، چهار محور «فناوری حکمرانی»، «فرهنگ حکمرانی»، «دیپلماسی نخبگانی» و «نوآوری سیاستی» را برای اعطای جایزه در کانون توجه قرار داده است.
انتهای پیام