وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دولت سیزدهم گفت: هنگامی که زنده یاد دکتر روستاآزاد سکان هدایت دانشگاه صنعتیشریف را در دست داشت، تمام تلاش خود را بهکار گرفت تا دانشگاه صنعتیشریف با صنعت ارتباط خوبی پیدا کند.
محمدعلی زلفیگل در گفتوگو با دبیرخانه جایزه فناوری و حکمرانی روستا آزاد، با بیان اینکه مرحوم روستاآزاد «زیستبوم علم و فناوری» را به خوبی میشناخت، اظهار کرد: مرحوم روستاآزاد با زیستبوم علم و فناوری داخل و خارج کشور به خوبی آشنا بود.
وی درباره جایگاه علمی مرحوم روستاآزاد توضیحداد: بررسیها بیانگر این است، ایشان در زمینه علم بنیادی و انتشارات علمی، فرد شاخصی بود و همچنین کارنامه درخشانی در زمینه فعالیتهای صنعتی و ارتباط دانشگاه با صنعت دارد.
رئیس اسبق دانشگاه بوعلی همدان با بیان اینکه مرحوم روستا آزاد به ایران اسلامی بسیار علاقمند بود، خاطرنشان کرد: هنگامی که سکان هدایت دانشگاه صنعتیشریف را در دست داشت، تمام تلاش خود را بهکار گرفت تا دانشگاه صنعتیشریف با صنعت ارتباط خوبی برقرارکند.
وزیر علوم دولت سیزدهم با بیان اینکه مرحوم روستا آزاد مورد وثوق حاکمیت بود، افزود: افراد حاضر در حاکمیت به ایشان اعتماد داشتند. اعتماد افراد حاضر در حاکمیت به مرحوم روستاآزاد سبب فراهمسازی امکانات برای دانشگاه شریف میشد و سرعت پیشرفت در عرصههای مختلف بود.
زلفیگل با اشاره به نقش مرحوم روستاآزاد در ارتقا جایگاه دانشگاه صنعتیشریف در وزارت علوم گفت: مرحوم روستاآزاد، جایگاه تصمیمگیری دانشگاه شریف در وزارت علوم را ارتقاء داد. دانشآموختگان دانشگاهها به ویژه افرادی که در دانشگاههای تراز اول مانند دانشگاه شريف، فارغ التحصيل میشوند به تبع دانشگاه محل تحصیل خود در سمتهای مدیریتی مهمی قرار میگیرند.
گفتنی است معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری با مشارکت اندیشکده حکمرانی شریف جایزهای به نام روستاآزاد را در حوزه فناوری و حکمرانی تاسیس کرده است.
این رویداد، جایزهای برای ارتقای کیفیت حکمرانی ایرانی در تقاطع حکمرانی با فناوری، فرهنگ، دیپلماسی و نوآوری است. اهداف این جایزه شامل زمینهسازی و مشارکت در ارتقای کیفیت حکمرانی از طریق ریلگذاری و جهتدهی به فعالیتهای دانشگاهیان، مراکز تحقیقاتی، شرکتهای دانشبنیان، موسسات فرهنگی و رسانهای، فعالان بینالمللی، مراکز سیاستپژوهی و اندیشکدههای کشور، تشویق و برجستهسازی آثار و فعالیتهای فناورانه، نوآورانه، فرهنگی و رسانهای و دیپلماتیک مرتبط با حکمرانی و همچنین تجلیل و مرجعیتسازی از افراد و موسسات فعال در فناوریهای حکمرانی، نوآوریهای سیاستی، فرهنگسازی حکمرانی و دیپلماسی نخبگانی است.
جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد، چهار محور «فناوری حکمرانی»، «فرهنگ حکمرانی»، «دیپلماسی نخبگانی» و «نوآوری سیاستی» را برای اعطای جایزه در کانون توجه قرار دادها است.
انتهای پیام