جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد مانند بسیاری از جایزههای دیگر از مجموعهای از حامیان مختلف برخوردار است که برای ترویج این جایزه تلاش میکنند.
به گزارش دبیرخانه جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری با مشارکت اندیشکده حکمرانی شریف، جایزهای به نام زندهیاد دکتر رضا روستاآزاد را در حوزه فناوری و حکمرانی تاسیس کردهاند. جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد، همزمان با ایام دومین سالگرد درگذشت این استاد فقید در آذرماه 1403 سال جاری برگزار شد.
جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد مانند جایزههای دیگر از حامیان متعددی برخوردار است. «معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری»، «صندوق نوآوری و شکوفایی ریاستجموری»، «بنیاد ملی نخبگان»، «بنیاد ملی علم»، «کمیسیون ملی یونسکو»، «ایستگاه نوآوری شریف»، «پژوهشگاه شهید رضایی»، «شرکت آتیهپردازان ظهور شریف» و «بنیاد رهپویان گام دوم انقلاب اسلامی» حامیان اعطای جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد هستند که در ادامه به معرفی این مجموعهها میپردازیم.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری برمبنای ضرورت توجه به فناوری و افزایش اقتدار ملی در این عرصه، افزایش کیفیت زندگی مردم با استفاده از فناوریهای نوین و ایجاد ارتباط موثر میان حلقههای فعال در عرصه فناوری ایجاد شد. توسعه «اقتصاد دانشبنیان» و همافزایی بینبخشی و بیندستگاهی، ارتقای ارتباط «دانش» با «صنعت» و «جامعه»، تسهیل تبادلات بین بخشهای عرضه و تقاضای فناوری و نوآوری و تجاریسازی دستاوردهای فناوری و نوآوری و توسعه شرکتهای دانشبنیان نیز از دیگر اهداف ایجاد معاونت علمی به حساب میآید.
بنیاد ملی نخبگان
بنیاد ملّی نخبگان با هدف سیاستگذاری و برنامهریزی در راستای توسعه منابع انسانی کشور با ماموریتهای محوله «نخبهشناسی»، «نخبهگزینی» و «نخبهگماری» ایجاد شده است. بنیاد ملی نخبگان درنظر دارد اجتماعات نخبگانی را از طریق رصد رفتار و فعالیتهای نخبگانی آنان در تمامی حوزهها شامل: علم، فناوری، فرهنگ، نوآوری، قرآن، هنر، ادب و… و همچنین توسعه فعالیتهای نخبگانی آنان با همکاری همه دستگاههای ذیربط برای اثرگذاری مناسب آنان در جامعه تخصصی خود است.
صندوق نوآوری و شکوفایی
صندوق نوآوری و شکوفایی به منظور تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات، کاربردی نمودن دانش و دستاوردهای پژوهشی و تکمیل زنجیره ایده/ محصول/بازار از شرکت های دانش بنیان پشتیبانی و حمایت کرده و خدمات مالی و اعتباری از جمله کمک، تسهیلات و مشارکت برای آنها تامین می نماید. به طور کلی هدف نهایی صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان یک نهاد توسعه ای کمک به رونق اقتصادی کشور از طریق حوزه های دانش بنیان و فناوری های برتر است.
بنیاد ملی علم ایران
بنیاد ملی علم ایران مؤسسهای دولتی است که از سال ۱۳۸۲ با نام صندوق حمایت از پژوهشگران کشور و با تصویب اساسنامه در شورای عالی انقلاب فعالیت خود را آغاز نمود. این بنیاد با رصد روند تحولات بینالمللیِ عرصه علوم و فناوری، جهت دادن نیاز شتابدهی به فعالیت های علمی و تحقیقاتی محققین و دانشمندان ایرانی در مسیر ارتقای ارزشمندی علم در جامعه، پیشبرد مرزهای دانش جهانی توسط دانشمندان ایرانی و نیز زمینهسازی خلق راهحلهای بدیع برای مسائل کلان کشور را دنبال می کند.
کمیسیون ملی یونسکو
پس از پذیرش عضویت ایران در یونسکو، کمیسیون ملی یونسکو در سال 1327 تشکیل شد. این کمیسیون برای تعیین اهداف، شرح وظایف و ارکان خود، اساسنامهای را در سیزده ماده تنظیم کرد که بنا به پیشنهاد وزیر فرهنگ، در چهاردهم اردیبهشت ۱۳۲۸ هیئت وزیران به تصویب رسید. این اساسنامه پس از پیروزی انقلاب اسلامی مورد تجدید نظر قرار گرفت و اساسنامه اصلاحی در هفده ماده و چهار تبصره پس از تأیید شورای عالی کمیسیون، از سوی وزارت فرهنگ و آموزش عالی به هیئت دولت تقدیم شد و در بیست و نهم شهریور ۱۳۶۶ تصویب شد.
ایستگاه نوآوری شریف
ایستگاه نوآوری شریف با هدف ایجاد بستری مناسب جهت استقرار شرکتهای نوپا، استارتآپها، شتابدهندهها، صندوقهای پژوهش و فناوری و کلیه شرکتهای فعال در زیست بوم فناورانه کشور در تابستان سال 97 تاسیس شد. ورود کارآفرینان ایرانی به عرصه فعالیت زیستبوم فناورانه داخلی جزو ماموریتهای ایستگاه نوآوری شریف به حساب میآید.
پژوهشکده شهید رضایی
انجام پژوهشهای کاربردی-توسعهای، تجاریسازی ایدههای نو و پژوهشهای فناورانه در حوزه دانشهای نوین و سطح بالا، انجام فعالیتهای ترویجی به منظور اعتلای نهضت نرمافزاری و توسعه صنایع کشور در بستر مناسب ارتباطی صنعت و دانشگاه و با بهرهگیری از ساختارهای چابک و پویا، از ماموریتهای پژوهشکده شهیدرضایی است.
شرکت آتیهپردازان ظهور شریف
هلدینگ آتیه پردازان شریف، گروهی متشکل از چندین شرکت تابعه از جمله شرکت های دانش بنیان تولیدی نوع یک (دارای تائیدیه از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری) می باشد که فعالیت خود را در حوزه آب و انرژی کشور با گروهی از متخصصان فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی شریف، از سال1389 آغاز کرده است.