رئیس اسبق دانشگاه صنعتیشریف گفت: مرحوم روستاآزاد به مسائل پژوهشی کاربردی که نتیجه موثر داشته باشد یا منجر به تولید محصول شود، علاقمند بود.
سعید سهرابپور در گفتوگو با دبیرخانه جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد، با بیان اینکه مرحوم روستاآزاد از دانشآموختگان یکی از بهترین دانشگاههای کانادا بود، اظهار کرد: ایشان، جایگاه علمی بسیار بالایی داشت و به همین دلیل، هنگامی که ریاست دانشگاه صنعتیشریف را بر عهده داشتم، مرحوم روستاآزاد را به عنوان معاون پژوهشی خود انتخاب کردم.
وی درباره شکلگیری اندیشکده حکمرانی شریف اظهار کرد: با توجه به اینکه بسیاری از نهادهای کشور به برنامههای سیاستی نیازدارند، اندیشکده حکمرانی شریف ایجاد شد. اندیشکده حکمرانی شریف به همت مرحوم روستاآزاد و پیگیریهای مکرر ایشان توانست مسیر پیشرفت و ترقی را با سرعت زیادی طی کند.
رئیس اسبق دانشگاه صنعتیشریف ادامهداد: هنگامی که اندیشکده حکمرانی شریف مسیر پیشرفت و ترقی را طی میکرد، مرحوم روستاآزاد، معاونت پژوهشی دانشگاه صنعتیشریف را برعهده داشت و با رایزنیهای فراوان توانست دو عضو هیاتعلمی در اندیشکده حکمرانی شریف استخدام کند. در آن بازه زمانی، تصمیم گرفتیم که بودجهای برای جذب اعضای هیاتعلمی در اندیشکده حکمرانی شریف از طرف دانشگاه درنظر گرفته شود.
سهرابپور درباره ماهیت اندیشکده حکمرانی شریف تصریحکرد: اندیشکده حکمرانی شریف جزو موسسات پژوهشی نوع «دو» بود و بودجه آن میبایست از طریق انجام پروژههایی که در بیرون شکل میگرفت، تامین میشد نه اینکه دانشگاه بودجه آن را تامین میکرد.
وی با بیان اینکه ۶۰ محقق و پژوهشگر در اندیشکده حکمرانی شریف مشغول به فعالیتبودند، توضیح داد: مرحوم روستاآزاد با تلاش بسیار زیاد سعی در برقراری ارتباط با برخی نهادها و ارگانها داشت تا بستر فعالیت اندیشکده و پژوهشگران آن از طریق ارتباط با نهادها و ارگانها تامین شود. مرحوم روستاآزاد، پروژههای بسیاری برای اندیشکده حکمرانی شریف به واسطه روابط قوی خود با نهادهای بیرونی تامینکرد.
سهرابپور در پایان گفت: مرحوم روستاآزاد به مسائل پژوهشی کاربردی که نتیجه موثر داشته باشد یا منجر به تولید محصول شود، علاقمند بود. او برای دانشگاه صنعتی شریف بسیار تلاشکرد و نام وی در تاریخ دانشگاه صنعتیشریف به یادگار میماند.
به گزارش دبیرخانه جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد، مرحوم رضا روستاآزاد (۱۳۴۰ تا ۱۹ مهر ۱۴۰۱) استاد دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف و رئیس این دانشگاه (۱۳۸۹ تا ۱۳۹۳)، دانشآموخته رتبه اول دبیرستان خوارزمی، دانشآموخته رتبه اول مقطع کارشناسی از صنعتی اصفهان، کارشناسی ارشد دانشگاه فنی استانبول و دکتری واترلو کانادا بود.
زنده یاد روستاآزاد در تیرماه ۱۴۰۱ به عنوان رئیس اندیشکده حکمرانی شریف انتخاب شد. وی مهرماه ۱۴۰۱ پس از تحمل یک دوره بیماری در سن ۶۱ سالگی در بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) درگذشت.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری با مشارکت اندیشکده حکمرانی شریف جایزهای به نام روستاآزاد را در حوزه فناوری و حکمرانی تاسیس کرده است.
این رویداد، جایزهای برای ارتقای کیفیت حکمرانی ایرانی در تقاطع حکمرانی با فناوری، فرهنگ، دیپلماسی و نوآوری است. اهداف این جایزه شامل زمینهسازی و مشارکت در ارتقای کیفیت حکمرانی از طریق ریلگذاری و جهتدهی به فعالیتهای دانشگاهیان، مراکز تحقیقاتی، شرکتهای دانشبنیان، موسسات فرهنگی و رسانهای، فعالان بینالمللی، مراکز سیاستپژوهی و اندیشکدههای کشور، تشویق و برجستهسازی آثار و فعالیتهای فناورانه، نوآورانه، فرهنگی و رسانهای و دیپلماتیک مرتبط با حکمرانی و همچنین تجلیل و مرجعیتسازی از افراد و موسسات فعال در فناوریهای حکمرانی، نوآوریهای سیاستی، فرهنگسازی حکمرانی و دیپلماسی نخبگانی است.
جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد، چهار محور «فناوری حکمرانی»، «فرهنگ حکمرانی»، «دیپلماسی نخبگانی» و «نوآوری سیاستی» را برای اعطای جایزه در کانون توجه قرار داده است.
انتهای پیام