عضو هیاتعلمی دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه خواسته مرحوم روستاآزاد این بود که دانشگاهها فراتر از امر آموزش و پژوهش فعالیت کنند، گفت: این دیدگاه به این معنا نیست که دانشگاه لزوما به حوزه کسب و کار ورود کند یا دانشجو بیشتر از درس و دانشگاه به کار اهمیت دهد.
مرتضی زمانیان در گفتوگو با دبیرخانه جایزه علم و فناوری روستاآزاد، اظهار کرد: ایده محوری مرحوم روستا آزاد این بود که اگر دانشگاه می خواهد اثرگذار باشد، میبایست از چارچوبی که در آن قرار گرفته، فراتر برود.
عضو هیاتعلمی دانشگاه امیرکبیر ادامه داد: مرحوم روستاآزاد معتقد بود، دانشگاه میبایست از چارچوب آموزش و پژوهش صرف خارج شود و برخی کارهای دیگر را انجام دهد. این به این معنا نیست که دانشگاه لزوما به حوزه کسب و کار ورود کند یا دانشجو بیشتر از درس و دانشگاه به کار اهمیت دهد؛ بلکه دانشگاه باید بداند در چه کانالهایی و با چه مکانیزمهایی میتواند اثربخشی داشـته باشد.
وی با اشاره به نقش مهم مرحوم روستاآزاد در تغییر دیدگاه نسبت به دانشگاهها گفت: ایشان در ایجاد ناحیه نوآوری شریف و اینکه دانشگاهیان نگاهـی بـه بیرون از دانشگاه داشته باشند، نقش موثری داشت. دیدگاه مرحوم روستاآزاد منجر به این فرهنگ شد که دانشگاه صرفا مکان آموزش و یادگیری نیست و نباید به کسی که خارج از دانشگاه کار میکند، نگاه ضد ارزش و یا غیر علمی داشته باشیم. نگاه دانشگاهیان باید نسبت به ورود در مسائل صنعتی یا حکمرانی تغییر کند.
زمانیان توضیح داد: دانشگاهیان از طرفی میگویند کسی به حرف ما گوش نمیدهد و کلام ما اثربخشی ندارد. همچنین افراد حاضر در صنعت و حکمرانی معتقدند، مسائل صنعت و حکمرانی با مسائل دانشگاه متفاوت است. به عبارت دیگر، دانشگاهیان نتوانستهاند مسائل را به درستی درک کنند. ایجاد برخی نهادها میتواند فاصله میان صنعت و دانشگاه را پر کند. اگر چنین نهادهایی به درستی فعالیت کنند، میتوانند به یک پل ارتباطی میان دانشگاه، صنعت و حاکمیت تبدیل شوند و در جهت همافزایی گامبردارند.
گفتنی است معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری با مشارکت اندیشکده حکمرانی شریف جایزهای به نام روستاآزاد را در حوزه فناوری و حکمرانی تاسیس کرده است.
این رویداد، جایزهای برای ارتقای کیفیت حکمرانی ایرانی در تقاطع حکمرانی با فناوری، فرهنگ، دیپلماسی و نوآوری است. اهداف این جایزه شامل زمینهسازی و مشارکت در ارتقای کیفیت حکمرانی از طریق ریلگذاری و جهتدهی به فعالیتهای دانشگاهیان، مراکز تحقیقاتی، شرکتهای دانشبنیان، موسسات فرهنگی و رسانهای، فعالان بینالمللی، مراکز سیاستپژوهی و اندیشکدههای کشور، تشویق و برجستهسازی آثار و فعالیتهای فناورانه، نوآورانه، فرهنگی و رسانهای و دیپلماتیک مرتبط با حکمرانی و همچنین تجلیل و مرجعیتسازی از افراد و موسسات فعال در فناوریهای حکمرانی، نوآوریهای سیاستی، فرهنگسازی حکمرانی و دیپلماسی نخبگانی است.
جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد، چهار محور «فناوری حکمرانی»، «فرهنگ حکمرانی»، «دیپلماسی نخبگانی» و «نوآوری سیاستی» را برای اعطای جایزه در کانون توجه قرار داده است.
انتهای پیام