سازوکارهای حمایتی توسعه فناوری در دنیا و زیستبوم نوآوری در کشور ما غالبا و بصورت کلاسیک با هدف خلق ثروت و در قالب کسبوکار-جامعه (B2C) تبلور یافته اند.
در این بین امر دولتداری و بخش عمومی بصورت سنتی از بهرهمندی از مواهب توسعه فناوری محروم مانده است و همچنان در دام دیوانسالاری و بروکراسی گرفتار مانده است.
حکمرانی اما در معنای نوین خود تلاش دارد که نه تنها با توزیع افقی و عمودی قدرت از ظرفیتهای غیردولتی در بخش خصوصی و اجتماعی در توسعه کمی و کیفی خدمات عمومی بهره بگیرد، بلکه با استفاده از فناوریهای نوین تحت عناوینی چون GovTech و RegTech، مدل جدیدی از «حکمرانی فناوری-پایه» را ارائه دهد.
جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد برخلاف غالب جوایز برآمده از دانشگاههای صنعتی و زیستبوم فناوری و نوآوری کشور، تنها بر توسعه فناوری به معنای عام خود تاکید نمیکند، بلکه بر «استفاده از فناوری در ارتقای کیفیت حکمرانی» متمرکز است.
لذا این جایزه به آثار و افراد برجسته در توسعه «فناوری های حکمرانی» و به عبارت دیگر «فناوری های بخش عمومی» متمرکز است و از معرفی آثار و افراد فعال در این عرصه در قالب نامزدان دریافت جایزه استقبال میکند.