رئیس سابق دانشگاه صنعتیشریف با بیان اینکه ارتباط دانشگاه و حکمرانی جزو تحولات مرحوم روستاآزاد محسوب میشود، اظهار کرد: دو دهه قبل، برخی از دانشآموختگان دانشگاه در سطوح مدیریتی، مسئولیت میپذیرفتند و در سطوح میانی یا سطوح بالاتر دارای مسئولیت میشدند. این شرایط در حالی شکل میگرفت که در رشته مهندسی تحصیل کرده بودند.
ابوالفضل جلیلی در گفتوگو با دبیرخانه جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد، درباره دیدگاه مرحوم روستاآزاد نسبت به فناوری و دانشگاه گفت: ایشان، روابط بین «فناوری با صنعت» و «دانشگاه با صنعت» را بسیار مسئله سادهای درنظر میگرفت اما پذیرش این موضوع در دهه ۸۰ بسیار سخت بود و عادی به نظر نمیرسید.
وی ادامه داد: بسیاری از همکاران ما در دانشگاه شریف نسبت به عملکرد دکتر روستاآزاد، یعنی ورود به مباحث صنعت و قرارداد انتقاداتی وارد میکردند.
عضو هیاتعلمی دانشگاه صنعتیشریف درباره جایگاه فناوری در دانشگاه شریف گفت: این روزها، پژوهش، آموزش و فناوری درهم آمیختهاند. دانشگاه صنعتی شریف، مجتمع خدمات فناوری دارد که به ابتکار کمیته نامگذاری دانشگاه به نام دکتر روستاآزاد مزین شده است.
جلیلی با اشاره به مراکز نوآوری دانشگاه صنعتی شریف گفت: علاوه بر مراکز نوآوری، مراکز رشد دانشگاه را احداث کردهایم. همچنین ناحیه نوآوری شریف را در کنار دانشگاه ایجاد کردهایم. به طور قطع، مراکز نوآوری، مراکز رشد و ناحیه نوآوری دانشگاه شریف، حاصل زحمات مرحوم روستاآزاد است.
وی با بیان اینکه مرحوم روستاآزاد به موضوع دانشگاه و حکمرانی توجه کرده است، افزود: ارتباط دانشگاه و حکمرانی، از دیگر تحولاتی است که مرحوم روستاآزاد در دانشگاه صنعتی شریف ایجاد کرده است. دو دهه قبل، برخی از دانشآموختگان دانشگاه در سطوح مدیریتی، مسئولیت میپذیرفتند و در سطوح میانی یا سطوح بالاتر دارای مسئولیت میشدند. این شرایط در حالی شکل میگرفت که در رشته مهندسی تحصیل کرده بودند.
عضو هیاتعلمی دانشگاه شریف توضیح داد: مرحوم روستاآزاد با توجه به ورود دانشآموختگان دانشگاه شریف به پستهای مدیریتی بر این باور بود که دروس مدیریتی به عنوان دروس تکمیلی باید در دانشگاه ارائه شود.
وی با بیان اینکه مرحوم روستاآزاد برای ارتباط دانشگاه با حکمرانی بسیار تلاش کرد، افزود: حدود ۱۵ سال است که پژوهشکدههای سیاستگذاری در دانشگاه شریف فعالیت میکنند. همچنین نهادهایی در کشور حضور دارند که وابسته به دانشگاه صنعتی شریف هستند که مرحوم روستاآزاد برای حیات آنها بسیار تلاش کرده است.
به گزارش دبیرخانه جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد، مرحوم رضا روستاآزاد (۱۳۴۰ تا ۱۹ مهر ۱۴۰۱) استاد دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف و رئیس این دانشگاه (۱۳۸۹ تا ۱۳۹۳)، دانشآموخته رتبه اول دبیرستان خوارزمی، دانشآموخته رتبه اول مقطع کارشناسی از صنعتی اصفهان، کارشناسی ارشد دانشگاه فنی استانبول و دکتری واترلو کانادا بود.
زنده یاد روستاآزاد در تیرماه ۱۴۰۱ به عنوان رئیس اندیشکده حکمرانی شریف انتخاب شد. وی مهرماه ۱۴۰۱ پس از تحمل یک دوره بیماری در سن ۶۱ سالگی در بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) درگذشت.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری با مشارکت اندیشکده حکمرانی شریف جایزهای به نام روستاآزاد را در حوزه فناوری و حکمرانی تاسیس کرده است.
این رویداد، جایزهای برای ارتقای کیفیت حکمرانی ایرانی در تقاطع حکمرانی با فناوری، فرهنگ، دیپلماسی و نوآوری است. اهداف این جایزه شامل زمینهسازی و مشارکت در ارتقای کیفیت حکمرانی از طریق ریلگذاری و جهتدهی به فعالیتهای دانشگاهیان، مراکز تحقیقاتی، شرکتهای دانشبنیان، موسسات فرهنگی و رسانهای، فعالان بینالمللی، مراکز سیاستپژوهی و اندیشکدههای کشور، تشویق و برجستهسازی آثار و فعالیتهای فناورانه، نوآورانه، فرهنگی و رسانهای و دیپلماتیک مرتبط با حکمرانی و همچنین تجلیل و مرجعیتسازی از افراد و موسسات فعال در فناوریهای حکمرانی، نوآوریهای سیاستی، فرهنگسازی حکمرانی و دیپلماسی نخبگانی است.
جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد، چهار محور «فناوری حکمرانی»، «فرهنگ حکمرانی»، «دیپلماسی نخبگانی» و «نوآوری سیاستی» را برای اعطای جایزه در کانون توجه قرار داده است.
انتهای پیام